Webcolleges

21 augustus 2018 | 12:00h | 60 minuten

In dit webcollege bespreekt John Seerden de btw-leerstukken op het gebied van vastgoed. Hierbij komt de samenloopvrijstelling overdrachtsbelasting ruim aan bod nu deze met handen en voeten gebonden is aan de btw. Na de geruchtmakende arresten Don Bosco en Maasdriel verscheen het criterium ‘in wezen nieuwbouw’, kwam de wereld van koop-aannemingsovereenkomsten op zijn kop te staan en is per 1 januari 2017 een nieuwe wettelijke definitie van btw-bouwterrein van kracht geworden. Dit alles heeft rechtstreeks effect op de overdrachtsbelasting. In dit webcollege worden praktische handvatten aangereikt die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse vastgoedpraktijk.


Spreker: mr. J. (John) Seerden

20 september 2018 | 12:00h | 60 minuten

 

Heleen Elbert praat u in dit webcollege bij over de highlights van Prinsjesdag 2018. Met welke wijzigingen dient u voor het jaar 2019 rekening te houden? Op dit moment kan gedacht worden aan: verhoging laag btw-tarief, invoering vlaktax, verkorting 30%-regeling. En, is er al meer duidelijkheid over de fiscale eenheid? Leidt de evaluatie van de eigen woningregeling tot aanpassingen? Of blijft alles zoals het was? Daarnaast hopen we dat de aangekondigde Autobrief 3 duidelijkheid gaat bieden over de toekomst van de autoregelingen inclusief de Tesla-tax. Kortom, er is ongetwijfeld weer genoeg te melden over de toekomstige fiscale wijzigingen zodat u en uw cliënten goed voorbereid zijn op het komende belastingjaar.

 

Spreker: mr. H.A. (Heleen) Elbert

Bekijk hier het laatste webcollege
29 mei 2018

De voormalig staatssecretaris heeft aangegeven dat het UBO-register medio 2018 in werking moet zijn getreden. Er is veel kritiek geuit op het concept...